Hvem spiller - spiller du?

Langt de fleste danskere spiller om penge. Mænd spiller generelt mere end kvinder, og typisk også på mere risikable spil, som oddset, kasino eller spilleautomater. Yngre mænd er den gruppe, der spiller allermest, og desuden på nogle af de mere risikable spil, som ex sportsbetting eller oddset. For de fleste er det uden problemer, men for nogle tager det overhånd og spillet kommer til at fylde for meget.

Vi ved, at der er en sammenhæng mellem tilgængeligheden af spil og risikoen for at udvikle problemer, ligesom der også er en sammenhæng mellem spil og dit køn og alder.

Så hvis du er en yngre mand og spiller pengespil, og samtidigt bor i et område, hvor der er mange tilbud om spil, kan du være i risiko for at udvikle et problem med spil.

En anden etnisk eller kulturel baggrund er ingen garanti mod at udvikle et spilproblem. I 2014 havde vi personer med 17 forskellige etniske baggrunde indskrevet i behandling for ludomani, og langt størstedelen var mænd. Dette afspejler bare, at problemer med spil kan ramme alle. Konsekvenserne af problemer med pengespil kan være mange og individuelt forskellige, men fælles er at de er alvorlige og at de går ud over dig.

Vi spiller alle sammen

Hvis du spiller for meget eller har problemer på grund af dit spil, ved du det formentligt godt selv. Hvis du er i tvivl kan du kigge nærmere på dine spillevaner her.

Hvis du fortsat er i tvivl, om du har et spilleproblem, eller har konstateret, at det har du, så er du velkommen til at henvende dig til Frederiksberg Centerets ludomaniafdeling. Her kan du komme til at tale med en behandler, anonymt og uforpligtende. Husk al behandling er gratis.

 

Jeg tænkte bare på at vinde det tilbage, jeg havde tabt 
(Fawad, 28 år)